jordgubbarochbubbel

jordgubbarochbubbel

torsdag 15 juni 2017

Lite om mycket... bla. Sashimirecept...



Ledig torsdag
och en hel del på agendan fast jag tänker vara snäll emot mig själv och bara göra det som känns rätt att göra.
Vaknade vid 04.39 känns sådär kul. Var vrålhungrig och gick upp och drack en kopp kaffe och åt ett kokt ägg med en tanke om att gå och lägga mig igen... två timmar senare sitter jag här och knackar på tagentbordet..

Well, that's me...

Paula i Pörtet
önskade att jag skulle berätta hur jag gör min laxsashimi och det är klart jag kan göra det!

LAXSASHIMI (förrätt till 4 personer)

200 g laxfilé
1 msk wasabi sesam krydda (Santa maria)

Sojadressing:
1 -2 salladslökar skuren i skivor
3 msk japansk soya
1 msk risvinäger (jag hade vit balsamvinäger, fungerar bra också)
1 msk honung
2 msk rapsolja
1 msk sesamolja (väldigt stark, så börja med något mindre mängd, smaka dig fram... )

Skär laxfilén i skivor
blanda dressingen och lägg i salladslöken
häll över laxen och strö över wasabi-sesamkryddan
låt marinera i kylskåp i minst en timme

Hoppas det smakar!


Laxsashimi

En helg i maj åkte jag och dottern uppåt i landet. Vi hade en fantastiskt härlig helg! Sol från blå himmel även om det inte var så varmt. Vi åt gott och fikade med varierande resultat. På ett café var mjölken slut så dem sprang och köpte ny under tiden vi väntade... men dem hade en fantastiskt god kladdkaka och Latten var värd att vänta på...
Det andra kondiset där vi fikade var Latten också jättegod och kondisdisken en fröjd för ögat men... wienerbrödet som jag beställde hade mycket att önska...




Ceasarsallad

Höga kustenbron



En av dem godaste Entrecöte jag ätit




Idag
som sagt en del att stå i... och även vila!

Nu,
kaffe i solen!
Ha en härlig torsdag!


1 kommentar:

  1. Nä men HEJ! Här finns DU! Funderade vart du tagit vägen. Så många som börjar tackla av med bloggandet. SÅ glad för din skull och ditt nya liv.

    Kramar!
    Taina

    SvaraRadera